AGRON SHELE IWA; WPS

Artisti i madh i Folklorit Popullor Vasil Ēuri

Home
Autori i poezise dhe befasise poetike Rumune Dorin Cozan
Autorja e njohur Corina Gina Papouis! Mrekullia poetike midis orientit dhe moderrnizmit
Poeti bashkėkohor Qipriot -Turk Ahmet Ómeraga ahmetomeraga@gmail.com
Seref Ozturk
Adelina Dardha,nje ze i ri qe perthyen shtigje poezish
Autorėt Pėrmetarė
Letėrsi
Artisti i madh i Folklorit Popullor Vasil Ēuri
Autorėt e perkthyer ne Turqi !
Prezantimi Poeteve : Lediana Paja
Prezantim i talenteve tė rinj :Ivana Dervishi
Seria e Autoreve Qipriote (Turqi)
Poetja Bashkėkohore Nese Yasin
Poeti bashkėkohor Atilla Elüstün ati_els@hotmail.com
Impresionim i autorit Patrick Sammut IWA Malte
Kumte dhe esse
Agron Shele WPS Sinan Vaka WPS
Ftese
Publicitet
Impresionime nga takime Kombetare dhe -Nderkombetare
Deklarata e Prespes
Imazh i Rreme
Ese dhe vleresime per autorin
Beyond the Grey Curtain
Works
Ahmet N Murati Midis lirikave dhe zjarrit tė pashuar pėr dinjitet dhe liri kombėtare!
Sompozium

m_06a30b4ce7d8492cd9feb09cbcfa627d.jpg

  Artisti i  madh i Muzikes Folklorike Vasil Ēuri ka lindur  ne fshatin Leshice / Rrethi Permet me 06.01.1951.Qysh ne moshe te heret u dallua per vokalin e tij muzikor dhe per pasionin ndaj Trashegimise shpirterore ne Fushen e Sazeve,tradite e shkelqyer kjo e muzikes popullore permetare.Si kengetar dhe artist ka marre pjese ne te gjitha evenimentet kulturore dhe muzikore me artistet e madhenj  shqiptare, Mentor Xhemali dhe  Laver Bariu, te zhvilluara ne shtete te ndryshme te Evropes me koncerte madheshtore,si  ne Suedi, France, Itali, Hollande, Zvicerr,Spanje,Norvegji,Filande,Greqi,Rumani,Bullgari Gjermani,Turqi etj.  

Eshte prezantuar me albumet muzikore

 

1.     Mike me gjerdan ne gryke.

2.     Bilbili Permetit

3.     Vajza permetare

4.     Atje poshte ne ato gjerdhe.

 

Dhe ka kolonat zanore tek filmat e prodhuara ne Kinostudion Shqiperia e re

1.     Kenget e zemres

2.     Permeti di te punoje dhe kendoje

 

Eshte antar I lidhjes se Krijuesve Pegasi Albania qe nga viti 2001.

Enter content here

Enter supporting content here